Satsingen på unge spillere fortsetter

17.09.2013

En 16-åring, to 17-åringer, to 18-åringer og en 19-åring er i troppen når Meldal tar imot Sverresborg til kamp torsdag. Klubben fortsetter med andre ord satsingen på unge spillere.

Meldal spiller i 2. divisjon, men til tross for det fortsetter klubben med å la unge spillere slippe til på høyeste nivå.

- Nå har vi denne sesongen en unik blanding av ungt og noe mer rutinert i spillertroppen vår. De unge spillerne er heldige som får trene sammen med rutinerte spillere, som fortsatt har lyst til å bli bedre. Jeg er ny i Meldal, men begynner etter hvert og forstå hvorfor denne klubben har ligget i front på talentutvikling. Her er det mer enn bare ord når man snakker om å la talentene slippe til, sier Asgeir Hatlen, som er en av trenerne som daglig trener talentene i klubben.

Ufarlig

Det er spådd at nivået på årets 2. divisjon vil være svært høyt. Det er mange lag som satser hardt, og det blir derfor mange tøffe kamper. For mange klubber ville det da vært fristende å satse på de mest rutinerte spillerne.

- Kan da ikke skjønne annet enn at det er helt ufarlig å la de unge spillerne få sjansen. Nå møter vi tre av opprykksfavorittene i de første kampene. Alt av poeng vil være bonus, samtidig som det å spille slike kamper gir verdifull erfaring for unge spillere. Dessuten er det nå vi har sjansen til og la de slippe til sammen med de mer rutinerte spillerne. Dermed får vi helt gratis overført kompetansen  som de eldre spillerne har, sier Øystein Claussen, den andre treneren for seniorgruppa.

Selv om Sverresborg er motstander torsdag, går Meldals-spillerne på banen for å vinne kampen. Både Asgeir og Øystein er skjønt enige om at om jentene når opp mot topp-nivået sitt, kan det svært gjerne bli seier hjemme i Meldalshallen torsdag.

Sponsorer

Facebook