Meldal HK skal arrangere landskamp med Norge

18.02.2009

Meldal HK har fått æren av å være vertskap for det norske damelandslaget i håndball. Fredag 20. november arrangerer vi sammen med Orkanger IF Håndball, Møbelringen Cup i Orklahallen.

ball_95_3.jpgTakket være gode arrangementer i forbindelse med tidligere landskamper i Meldalshallen, fikk Meldal HK forespørsel om klubben kunne være interessert i å ta ansvaret for en kamp med Norge involvert. Da blir selvsagt Meldalshallen for liten, men avstanden ned til Orklahallen er ikke større enn at det er uproblematisk.

- Vi ser ingen problemer med å skulle samarbeid med OIF på dette. Selvsagt hadde det vært morsomt med Norge i Meldalshallen, men vi ser at det ikke er mulig av plasshensyn. Nå får vi imidlertid et kjempearrangement, med i alt tre kamper på samme dag.

Først spiller Norges rekruttlandslag mot det danske rekruttlandslaget. Deretter er det to kamper i Møbelringen Cup, med Russland mot Danmark som oppvarming til Norge sin kamp mot Romania. Dette er uken før VM tar til, så vi vet at her stiller alle nasjonene med sine beste spillere, forteller Olav Dombu, som leder arbeidsutvalget som skal arrangere landskampene.

Arrangementet i Orklahallen blir den store begivenheten i hele regionen i 2009. Kampene vil bli imøtesett med stor interesse fra media, da dette er like før VM tar til. Organisatorisk betyr det ekstra mye jobb.

- Kampene sendes på TV, slik at hallen må forberedes for full TV-produksjon. Vi regner med at vi kan få inn over 2 000 tilskuere, og det vil kreve en del å få alt på plass til et så stort arrangement. Vi antar at vi må ha rundt 125 personer i sving for å få dette til, men når vi har to driftige klubber å hente folk fra så er det ikke noe problem, sier Olav, som gleder seg til å ta fatt på denne oppgaven. Det er heller ingen hemmelighet at dette kan være et arrangement som kan gi et pent økonomisk bidrag til Meldal Håndballklubb.

Sponsorer

Facebook