Klokskap og innsats ga to nye poeng

19.10.2012

Meldal vant 29-16 over NTNUI fredag. Det etter å ha spilt en særdeles god forsvarskamp. - Måten vi vinner denne kampen på, viser at vi har tatt steg, fastslår trener Gry Haltvik.

Det var spente trenere som gikk til kampen mot NTNUI i Orklahallen fredag. Marthe Midtlyng pådro seg brudd i armen i siste kamp. Fredag måtte Nadja Hestflått kaste inn håndkleet på grunn av sykdom. Dermed stilte Meldal med kun ni spillere, derav en som måtte ta en time-out under oppvarminga.

Kampen åpnet med at Meldal tok ledelsen, og siste gang NTNUI hadde kontakt var på 2-2. Deretter var det i perioder bare ett lag på banen. Meldal gjennomførte nær opp mot en perfekt første omgang. Forsvarsspillet satt som aldri før, og framover på banen visste jentene klokskap. De roet ned når det var nødvendig, og satte fart når det var anldning til det. Det førte da også til at jentene ledet 16-7 til pause.

Etter hvilen kom det en periode der det ble gjort en del tekniske feil i angrep. Det gjorde sitt til at NTNUI nærmet seg noe, men det ble aldri kritisk. Og jentene kom til hektene slik at de styrte alt det siste kvarteret. Da kom også scoringene, slik at det endte hele 29-16 til slutt. Et imponerende resultat, selv om NTNUI nok vil forbli et av bunnlagene.

- Dette er jeg veldig fornøyd med. Jentene legger ned et enorm innsats, og det vi gjør i forsvar er det beste jeg har sett disse jentene gjøre noen gang. Der har vi tatt store steg. Og da har jeg ikke glemt at vi etter hvert får en keeper som i perioder tar alt. Selv om vi gjør enkelte feil, er det også langt færre feil i angrep enn vi har slitt med tidligere. Dermed blir det mange plusser når det gjelder gjennomføringa av denne kampen. Dette var rett og slett en opptur, ikke mins med tanke på at vi manglet flere av de spillerne som er  regne som faste i en startoppstilling, sier trener Gry Haltvik, som har ledet laget til 6 poeng etter de fem første kampene. Dermed er laget på vei mot å nå målet om å etablere seg i 2. divisjon.

Generalsponsor Meldal Sparebank kåret Tove Fagerli til hjemmelagets beste spiller.

KAMPFAKTA

Meldal - NTNUI 29-16 (16-7)

Utvisninger: Meldal 2x2 min, NTNUI ingen

Meldal: Beate Skjenald, Bente Kielland (3), Anja Søyseth (1), Anne Ree (7), Tove Fagerli (8), Hanne Forbord (5), Jenny Stokkli, Karen Gunnesmo (3), Helene Høve Sorholt (2)

Tove_skadet.jpg

Tove Fagerli tok noen trøkker, men kom seg i gang igjen.

Sponsorer

Facebook