Jule- og nyttårshilsen fra leder\\'n

25.12.2008

Et nytt år er snart forbi, og ved årsskiftet er det jo vanlig både å oppsummere året som er tilbakelagt og prøve å se litt inn i det nye som ligger foran oss.

julekule_150_2.jpgHer skal jeg mest konsentrere meg om det første, siden det er det enkleste og mest konkrete. Det heter jo at «etterpåklokskap er den mest eksakte vitenskapen» Akkurat dette med å være etterpåklok synes jeg forresten er blitt en mer og mer vanlig beskjeftigelse.

Kritikk og utskjelling av det som er blitt gjort, og ikke minst de som prøver å utrette noe, er nærmest blitt det normale. Intet er vel lettere enn å sitte passiv i godstolen (eller på tribunen) og si «hva sa jeg?» eller «jeg visste det kom til å gå slik» Og ofte er det vel de som vet minst om en sak eller ikke orker å bidra med noe underveis som kommer med disse «klare» meldingene etterpå.

Nok om det. Jeg føler vel at vi i håndballklubben har hatt gode forhold å jobbe under og har svært mange interesserte og engasjerte mennesker i våre rekker. Og det med interesse og engasjement er utrolig viktig for oss. At det sitter folk på tribunen, og «i de tusen hjem» og har klare meninger både om det som gjøres på banen og i møte- styrerommene, er naturlig og riktig. Det skulle bare mangle i en organisasjon såpass stor som Meldal HK er blitt. Vi er jo nærmest avhengige av signaler fra grasrota dersom vi skal komme videre og utvikle oss. Uten noen form for tilbakemeldinger er det lett å bli tilbakelente og meget lite nyskapende. Vi skal helt klart ta vare på det som fungerer hos oss, og det er vi ubeskjedne nok til å si er ganske mye. Men vi må heller ikke være redde for å gjøre nye ting og se ting annerledes og på nye måter.

Her ble det mye generelt og egne tanker, som kanskje virker selvmotsigende. Det jeg mener er at det er viktig å ha rett fokus, konsentrere seg om ting som kan og bør gjøres noe med. I kampens hete er det mye riktigere å støtte og oppmuntre enn å finne feil og mangler. «Evig eies kun et dårlig rykte» er tittelen på en kjent Henning Kvitnes-sang; og i dette ligger svært mye visdom.

Meldal Håndballklubb har fått et ganske godt rykte, ikke minst på grunn av de sportslige resultatene de siste sesongene. Arrangementene våre i hallen, engasjementet rundt og publikumsoppmøtet på disse har også virket positivt. I det hele tatt interessen for og aktiviteten i de forskjellige lagene. Også her blir dette med riktig fokus sentralt: Støtt opp om lagene våre, vær engasjert. Men la for all del ikke la dette gå ut over for eksempel motspillere og dommere. Begge delene er vi faktisk helt avhengige av for å kunne spille håndballkamper, så enkelt er det. Blir fokuset rettet i feil retning, har vi et problem som kan gå ut over det jeg nevnte tidligere, nemlig dette med å beholde et godt rykte. Dessuten er vi helt avhengige av å ha et godt forhold til så vel lagene vi møter og de som skal dømme kampene. Husk dette neste gang du er på håndballkamp. Vær støttende, positiv og gjerne engasjert; men uten at dette går ut over feil personer.

Hva huskes så best fra året 2008? Dette blir selvsagt individuelt. Av enkelthendelser huskes nok januardagen da vi slo Volda/Ørsta i en jevn og spennende 3. divisjonskamp i Meldalshallen, og med det sikret 1. plass og opprykk lenge før sesongen var over.

Ellers velger jeg å rette oppmerksomheten mot den stabilt gode oppslutningen om håndballklubben, både i antall aktive på banen, blant trenere, oppmenn pluss tillitsvalgte, og ikke minst på tribunen. Selv om de sportslige resultatene kan svinge en del, må vi se dette over tid. Og mange av våre lag deltar tross alt i tøffe (by)serier.

Vi lever i en relativt liten kommune, med under 4000 innbyggere, og ikke minst sett fra et slikt ståsted synes jeg vi gjør svært gode prestasjoner. Jeg er imponert over utviklingen til mange av våre lag og spillere; det er artig og interessant å følge med. Her skal trenerne våre få spesielt hederlig omtale. Vi har dyktige og inspirerende trenere som gjør en stor og god innsats for Meldal HK. Det samme bør naturligvis sies om oppmenn og støtteapparatet rundt lagene. La meg i denne forbindelse også legge til det frivillige arbeidet og dugnadsinnsatsen som gjøres, kanskje særskilt i samband med Storåsfestivalen. La meg for en gangs skyld summere opp med bare ett ord: IMPONERENDE, FANTASTISK! (Det ble to ja, men begge sier mye og er helt på sin plass)

Tusen takk også til det lokale næringslivet og andre aktører i Meldal som støtter oss. Vi føler å ha forutsigbare og gode samarbeidspartnere som er viktige; ja dere blir faktisk viktigere år for år.

Året 2009 skal vi som nevnt si veldig lite om foreløpig. Men vi nevner jo at det er mange og spennende kamper i hallen også på nyåret - det starter allerede onsdag 7. januar med Jenter 15 og 2. divisjonskamp, begge kampene mot Malvik. Vi synes også det er verdt å ta med at vi har etteranmeldt et Gutter 10-lag som spiller halv serie etter jul, blant annet tre kamper i Meldalshallen (24. januar, 7. februar og 15. mars) Ellers håper og tror vi, og er avhengige av, at publikum fortsatt støtter godt opp om vårt K02-lag. Marginene er små, og det skal lite til før «sure» tap blir snudd til seire.

Siste helg i april er det så klart for den årlige valfarten nedover Gudbrandsdalen, til Lillehammer og Baldus Cup. Vi har meldt på hele seks lag i 2009 og regner med at det som vanlig blir mange kjente fjes å se i OL-byen den helga.

Apropos cuper og turneringer, så er det bare å ta seg en tur til Lundamo og Horghallen allerede 5. juledag (29. desember) Da får de se vårt J14-lag i aksjon mot blant annet Klæbu, Melhus/Gimse og Nidelv.

Til slutt: Slapp godt av i jula; men ikke mer enn at det blir tid til noen spaser- jogge- spark- skiturer (stryk det som ikke passer) mellom lutefisken, ribba, pinnekjøttet, kalkunen, sjokoladen, kakene osv osv..... eller hva det måtte være. Jula er jo også ei tid der de fleste tar seg tid til å tenke litt gjennom hva jula er og hvorfor vi feirer jul. Ingen har noe vondt av det. Dessuten: Vis litt ekstra oppmerksomhet til noen du tror trenger det, her kan en liten oppmuntring bety så mye.

ledernisse_150.jpg«Ta vare på dåkk sjøl - å kvarainner!»
Sitat Erik Tronvoll

Ei riktig trivelig jul og et godt nytt år ønskes dere alle!

Hilsen fra Jon Ivar S.

Sponsorer

Facebook