Et gledens hus

12.03.2009

Gledeshus er et begrep som bringer mange negative følelser og tanker med seg. I Meldal har vi et gledeshus med et helt annet innhold; nemlig Meldalshallen.

pixel.jpg
TribunerøstenEt riktig gledens hus er den blitt, denne litt trist utseende mursteinsklossen, denne tilhengeren til Meldal videregående skole. Innvendig er den langtfra trist. Her bobler livsglede, kamplyst, leik og konkurranseinstinkt så til de grader!

Sjøl hadde jeg vært en svært sporadisk gjest her inntil i fjor, da odelsguten ga seg med på håndball for en stakket stund.

Håndballkarrieren ble av det kortere slaget, men mor ble bitt av basillen og smittet av stemningen i "Hall'n".

Siden har jeg oftere og oftere funnet veien hit. Spesielt artig er det naturligvis når de nyopprykkede andredivisjonsspillerne fyller "Hall'n" med entusiastisk publikum. Her stabber ettåringen side om side med gamle herrer og damer. Laget har en helt enestående supportergjeng. Oppmuntrende tilrop og taktfast applaus når det butter imot, like taktfast klapping og hurrarop når førstelaget feier konkurrentene av banen.

Ikke bare er det artig å se kamper - det er noe helt eget med å være en del av noe så massivt som et patriotisk publikum: Hjertet banker ekstra heftig når vi alle bærer laget vårt fram med rop og klapping, med dommerkommentarer og bjelle!

Jo, det er topp å se på 3.divisjonskamper, og til høsten skal vi støtte laget i den langt tøffere 2.divisjonen - Karen, Vibeke, Anne, Marit, Helene og alle de andre herlige jentene som vi alle synes vi kjenner!

Etterhvert er det imidlertid blitt til at jeg stikker innom når de yngre jentene spiller, også. Sterke, tøffe, lure jenter på 10-11 år spiller håndball så det vises at de forstår innviklede håndballregler, at de har blikk for det som skjer på banen, at de leser spillet og tar tak.

12-13-åringene som knapt nok møter motstand når de spiller - å, for en fryd å se på! 14-årslaget, disse kjappe, tøffe damene som viser storslagne takter - fy søren, så morsomt. 15-åringene (som slo Melhus-Gimse 30-11 nå på lørdag!) er kvikke, flinke, kompromissløse, og de har et humør og en ståpåvilje som det står respekt av. Kjempemorsomt!

Er det en lørdag eller søndag at jeg ikke har noe spesielt å holde på med, er veien kort til "Hall'n". Og det er noe med dette huset; er du først kommet inn, er det vanskelig å dra derfra før alle kamper er spilt.

Fellesskap, lagfølelse, godt humør, flotte prestasjoner i time etter time - alt dette får jeg når jeg benker meg på tribunen.

Jo, Meldalshallen er blitt et riktig gledeshus i ordets beste og rette forstand. Kom du også, om du ikke har vært her før! Her er det rom for alle oss som har hjerte for ekte idrettsglede.
 
Nordgjerdet, 8. mars 2008
Anne Mari Svinsaas

Tidligere publisert på
Meldal.no 8.3.2008

Sponsorer

Facebook